Formnext 2022 messujen kuulumiset
Formnext 2022 messujen kuulumiset jälleen tämän vuoden reissusta. Oli kerrassaan mukava huomata, että koronasta ollaan toivuttu. Ihmisiä oli liikkeellä huomattavasti enemmän, mitä vuosi sitten. Myös näytteilleasettajia oli huomattavasti enemmän, 4 täyttä hallia, kun vuonna 2021 oli vain 3 hallia. Ihan ei oltu vielä vuoden 2019 lukemissa.
Felix 3D-tulostimet
Tasan 10 vuotta sitten kohdattiin Wilgon kanssa Frankfurtissa ensimmäistä kertaa Felix:n osastolla. Silloin messut olivat EuroMold. EuroMold:sta aikanaan erkaantui Formnext omaksi messukseen. Tuolloin 1o vuotta sitten ostin ensimmäiset 10 Felix 3D-tulostinta.
Paljon on tapahtunut tänä aikana. Felix esitteli osastollaan tänä vuonna Uuden mallin Pro L 3D-tulostimesta, Felix HT 3D-tulostin, Felix ruokatulostin sekä BIO 3D-tulostin. Mikäli on kiinnostusta ruoka tai BIO 3D-tulostimelle, olkaa rohkeasti yhteydessä. Toimin tiiviissä yhteistyössä Felixin kanssa.
Raise3D
Raise3D Pro 3 3D-tulostimessa livenä Hyper FFF päivitys asennettuna ja käytössä. Raise3D lupaa saman käyttöiän, mitä perus Pro 3 mallille, mutta toki, kun nopeudet kasvaa, niin on hyvä voidella johteita useammin.
Priimaa pukkaa Raise3D Pro 3 Hyper FFF tulostuksessa. Lue lisää Hyper FFF päivityksestä täältä.
Messuilla esillä myös Raisen metallitulosteita.
Fiberlogy
Fiberlogy julkisti messuilla uuden pakkausen sekä filamenttikelan. Kela on valmistettu kierrätetystä ABS:sta ja puolikkaat irtoaa toisistaan, joten kelaan voi vaihtaa uuden filamenttirullan. Tämä uusi kela mahtuu heittämällä eri tulostimiin, verrattuna vanhaan malliin. Toki vanhatkin sai mahtumaan, kun irroitti kelan puolikaan pois.
Intamsys
Intamsys julkisti messuilla Funmat Pro 310 3D-tulostimen. Tämä 3D-tulostin on IDEX mallinen. Tulostusala molemmilla suuttimilla tulostettaessa 260x260x260mm, yhdellä suuttimella tulostettaessa 305x260x260mm. Suuttimen suurin lämpötila on 300 astetta, pedissä 160 astetta ja kammioissa 100 astetta.
Suuttimet on erotettu kammiosta verholla. Näin kammissa on vai suuttimen pää ja muut verhon takana,
Suutin on tulostimessa pikakiinnityksellä, niinkuin tänä päivänä monen muunkin valmistajan tulostimessa. Se mikä tässä Intamsysin ratkaisussa on huomionarvoista, on se, että tähän saa varaosia. Verrataan esim. Makerbottiin, jossa myös suuttimet pikakiinnityksellä. Jos Makerbotin suuttimeen tulee jotain häikkää, niin silloin pitää vaihtaa koko suutin uuteen.
Lisätietoa Funmat Pro 310 3D-tulostimesta valmistajan sivulta.
Mallitulosteita Funmat Pro 310 3D-tulostimella tulostetutuista osista.
Evixscan 3D-skannerit
Tiertime
Tiertime X5 3D-tulostimelle voi rakentaa vaikka rullapöydän valmiille tulosteille, jotka tulee automaattisesti tulostimesta.
VShaper
Kävin tutustumassa VShaper 500 Pro 3D-tulostimeen ja jäin jutulle valmistajan edustajan kanssa. He ovat rakentaneet itse omille tulostimelle viipalointiohjelmiston. Yllä olevassa kuvassa näkyy heidän viipalointiohjelmiston varsin mielenkiintoinen ominaisuus. Tulosteen eri osiin voidaan määrittää eri täyttöprosentit, mikäli tuloste vaatii erikoisempia ominaisuuksia.
Lisätietoa Vshaper 500 Pro 3D-tulostimesta.
Mielenkiintoista on myös, että he käyttävät pedin pinnoitteena muovipinnoitetta, jolloin itse petiä ei pääse vahingoittamaan ja muovi pysyy hyvin kiinni muovissa.
Mikäli Vsharper 3D-tulostimet kiinniostavat, olkaa yhteydessä, minulla on hyvät yhteydet valmistajaan.
Polymaker
Vuodesta toiseen Polymaker:lla on varsin näyttävä messuosasto.
Stratasys
Stratasys:in osastolla oli esillä 3D-tulostettu polkupyörä.
Tässä on ratkaisu, mikäli 3D-tulostusta tarvitaan maastossa.
Metallista 3D-tulostettu Steampunk kitara.
Mimaki
Mimakin osastolla oli esillä vähän pienempi täysväri 3D-tulostin, lisätietoa tulostimesta täältä.
Mikäli Mimakin täysväri 3D-tulostimet kiinnostavat, voitte olla yhteydessä, minulla on hyvät yhteydet valmistajaan.
Nähdään Formnext:ssa myös vuonna 2023.